Kellarikalleria


kirjasto_web
Kellarikalleria on upea galleriatila Suonenjoen keskustassa, kaupungin pääkirjaston alakerrassa

Aukioloajat
ma
klo 14-18
ti
klo 14-18
ke
klo 11-15
to
klo 14-18
pe

klo 11-15Ajankohtaista

9.1.2019
Vuoden 2019 näyttelyaikoja vielä muutamia haettavissa.
Haku käynnissä myös näyttelyajoille vuodelle 2020.
Kellarikalleriaan on jatkuva haku.


valkea-sali-1_web

Kellarikalleriassa on esillä vaihtuvia näyttelyitä ympäri vuoden. 
Galleria käsittää kaksi näyttelytilaa, Valkean salin sekä Harmaan salin.

harmaa-sali-2_web

Kellarikalleria pohjapiirros

Kellarikallerian vuokrahinnasto (pdf) (141.4 KB)NÄYTTELYT 2019

TAMMIKUU 7.1.-.25.1.2019
Valkea sali | Heini Närhi & Heikki Korkala - 1h2h280h
Unitriptyykki2018_heikkikorkala_web

”yksi huone, Heikki ja Heini, kaksisataakahdeksankymmentä tuntia kellarissa”

Heikki Korkala on Pohjois-Pohjanmaalta ponnistava taiteilija ja opiskelee parhaillaan Kankaanpään taidekoulussa kolmatta vuottaan. Näyttelyssä häneltä on esillä lähinnä abstraktin ja esittävän maalauksen välimaastossa samoavia teoksia.

"Maalaan mahdollisuuksia tai mahdottomia. Maisemat puhuttelevat, mutta niiden kanssa ei tarvi jutella, kokemus riittää. Kokonaiskuva muodostuu teosten väliin. Maalatessani tutkin, mutta teokset eivät tutki, ne ovat."

Heini Närhi on Vesantolaislähtöinen kuvataiteilija ja taideopiskelija. Tällä hetkellä hän asuu ja opiskelee Kankaanpäässä. Teoksissaan hän tutkii ihmisluontoa ja sen omituisuuksia. Arjen pienet esteettiset yksityiskohdat, ihmisen sisäinen ja sosiaalinen dialogi ja aivokemiat inspiroivat hänen teoksiaan. Tämän näyttelyn teosten tematiikka kytkeytyy muistoihin ja unelmiin. Dreams and dreams.


Harmaa sali | Mauri Tuure - Kaikkee se piru hulluilla teettää
kansi_web

Harmaassa salissa nähdään suonenjokelaisen piirtäjän ja akvarellistin yksityisnäyttely. Taiteilijan sanojen mukaan:  

"Laatikoiden pohjalla ei piirrokset ja akvarellit eivät tuota iloa kellekään. Siksi on aikomuksenani saada ne esille suonenjokelaisille"

Mauri Tuuren erikoisalaa ovat muotokuvat, karrikatyyrit ja sarjakuvat. Taiteilija on urallaan julkaissut kaksi omaa sarjakuvakirjaa, piirtänyt Iltasanomissa vuonna 2016 ilmestynyttä strippisarjaa Citykanit, sekä satunaisesti paikallislehti Sisä-Savossa ilmestynyttä Pekka Sarkastista. Taiteilija on palkittu Kemin sarjakuvapäivillä vuonna 1994.

Kellarikallerian näyttelyssä nähdään piirroksia, akvarellejä, veistoksia ja installaatioita sekä sarjakuvaoriginaaleja.


TULEVAT NÄYTTELYT

HELMIKUU 29.1.-.22.2.2019

Valkea sali | Liisa Leisaari, Kaarna Linna, Anja Miettunen, Kaija Pesonen, Eeva Tervonen ja Esko Räsänen - Meistä on moneksi

Kuusi Mikkeliläistä kuvataiteilijaa, Liisa Leisaari, Kaarna Linna, Anja Miettunen, Kaija Pesonen, Eeva Tervonen ja Esko Räsänen, innostuivat aikoinaan suurin piirtein samoihin aikoihin aloittamaan opiskelun kansalaisopiston maalauskursseilla. Taitojen karttuessa kaikki liittyivät Mikkelangelot –kuvataideyhdistykseen, jonka tiloihin syntyi yhteistuumin perustettu Tiistairyhmä, ja jossa innostava ilmapiiri, yhteinen arviointi ja palaute ovat tuoneet luontevan mahdollisuuden kehittää taitoja yhä parempiin lopputuloksiin. 

Ryhmän jäsenet ovat itsenäisestikin osallistuneet useille, ympäri maata järjestetyille  maalauskursseille tunnettujen kuvataitelijoiden johdolla. Niiden myötä ryhmäläiset ovat järjestäneet sekä yhdessä että erikseen useita taidenäyttelyitä ympäri maata. Niistä saatu myönteinen palaute on innostanut myös tämän, Meistä on moneksi! -näyttelyn pystyttämiseen Suonenjoen Kellarigalleriassa. Näyttelyssä on monipuolisesti esillä kaikkien kuuden taiteilijan tuotantoa.

Jokainen Tiistairyhmän jäsen on pyrkinyt kehittämään töissään selkeästi oman kädenjäljen, vaikka aihepiiri onkin usein ollut yhteinen.


Liisa Leisaaren voimakkaiden, kirkkaan puhtaiden värien innoittajana ovat usein omat valokuvat, tai lehdistä löytyneet teemat, jotka innostavat maalausten toteuttamiseen. Lähinnä Liisan sydäntä ovat akvarelli- ja öljyväreillä tuotetut maisemat, kukat ja erilaiset eläinaiheet.

Kaarna Linnan öljy-, akryyli- ja pastellityöt ovat usein syntyneet suoraan luonnossa, tai itse otetuista valokuvista. Myös lähikuvien maalaaminen eri aiheista on hänen sydäntään lähellä.

Anja Miettunen on tiistairyhmän uusimpia jäseniä, joka on innostunut työskentelemään erityisesti pastelliliiduilla!  Anjaa kiehtovat erityisesti Lapin maisemat, joita hän toteuttaa murretuin pastellivärein, mutta usein myös akvarelleja hyväksi käyttäen.

Kaija Pesosen innoituksen kohteena ovat vahvat akryylityöt värejä säästämättä. Kaijan töissä esiintyy usein puita ja lintuja eri muodoissaan, mutta myös voimakkaat abstraktiot ovat hänelle ominaisia.

Eeva Tervosen tarkat ja silti herkät maisema-akvarellit kertovat hänen läheisestä suhteestaan mereen ja sen saaristoihin. Niinpä tauluista löytyvät usein veneiden lisäksi talaat, kivet ja rannan kaislikot. Toki myös muu maisemakuvaus eri vuodenajoista on Eevalle ominaista.

Esko Räsäsen siveltimenvedot niin öljyväreillä kuin akvarelleilla tehtyinä, kertovat ihastumisesta pohjoisen maisemiin. Kiertely erämaajokien varsilla, vaeltelu Norjan tuntureilla ja vuonojen rannoilla on monen taulun innoittajana. Vahvojen öljyvärien lisäksi, Esko tykkää myös herkkien akvarellien äärellä työskentelystä.

MAALISKUU 25.2.-22.3.2019

Valkea sali | Suonenjoen seurakunta
Harmaa sali | Suonenjoen varhaiskasvatus

HUHTIKUU

Valkea sali| Sisä-Savon Kansalaisopisto - Kevätnäyttely
Harmaa sali | Pirkko Pelkonen 28.3.-26.4 Avajaiset 27.3.


Menneet näyttelyt 2018

Näyttelyt 2017

Näyttelyt 2016