Haluaisitko muuttaa Suonenjoelle?


Suonenjoki on aktiivinen ja kehittyvä kaupunki erinomaisten liikenneyhteyksien varrella. Suonenjoki sijaitsee vain 35 minuutin ajomatkan päässä Kuopiosta ja tunnin ajomatkan päässä Jyväskylästä. Matkustajajunat kulkevat Suonenjoen kautta ja pysähtyvät Suonenjoen rautatieasemalla. Rautatieasemalla on maksutonta pysäköintitilaa.

Voit valita asuinpaikkasi rannalta aivan taajama-alueen ulkopuolelta tai maaseudun rauhasta, sillä Suonenjoella on vapaita, kohtuuhintaisia omakotitalotontteja eri puolilla kaupunkia. Uusi kotisi voi sijaita myös kerrostalossa aivan kaupungin keskustassa tai rivitalossa keskustan läheisyydessä.

Lintharju, kuva: M-L. Husso
(kuva: M-L. Husso)

Vesistö on meillä aina lähellä. Luonto tarjoaa erinomaisia vaihtoehtoja vapaa-ajan viettoon.  Aivan keskustan tuntumasta löydät Lintharjun virkistysalueen, jossa voit liikkua yhtä lailla kesällä ja talvella sillä kesäinen luontopolku muuntuu talvella loistaviksi hiihtoladuiksi. Lintharju muodostaa myös arvokkaan pohjavesialueen, jonka tarjoamasta hyvälaatuisesta juomavedestä Suonenjoen asukkaat pääsevät nauttimaan.

Kaupunkia ympäröivät vesistöt, Iisvesi ja Suontee, houkuttelevat kalastus- ja veneilyharrastusten pariin upeisiin järvimaisemiin. Suonenjoella toimii elokuvateatteri ja erinomaisten harrastusmahdollisuuksien kirjo vaihtelee aina frisbeegolfista jokamiesluokan autourheiluun ja mustan teatterin saloihin.

Asukkailleen Suonenjoen kaupunki tarjoaa hyvät kunnalliset peruspalvelut. Lisäksi virkeän kaupungin palveluyrittäjät tarjoavat laadukkaita ja monipuolisia palveluja. Niinpä Suonenjoella viihtyvätkin kaikenikäiset.

Suonenjoki on vireä ja vetovoimainen kaupunki asua ja elää!
Tervetuloa asumaan Suonenjoelle!