Kellarikalleria


Kellarikalleria on suljettu joulukuun

Kiitämme kaikkia näyttelynjärjestäjiä ja tapahtumien toteuttajia kuluneesta vuodesta, upeista näyttelyistä ja tapahtumista. 

Uuden vuoden avaa tammikuun näyttely
Vaihdevuosia - Mauri Korhosen kuvataidetta 40 vuoden ajalta 2.-26.1.2018
Avajaiset 29.12.2017 klo 18 Tervetuloa!

Siihen asti rauhallista joulunaikaa ja onnellista uutta vuotta 2018!

Toivottaa, Kellarikalleria


kirjasto_web
Kellarikalleria on upea galleriatila Suonenjoen keskustassa, kaupungin pääkirjaston alakerrassa

valkea-sali-1_web

Kellarikalleriassa on esillä vaihtuvia näyttelyitä ympäri vuoden. 
Galleria käsittää kaksi näyttelytilaa, Valkean salin sekä Harmaan salin.

harmaa-sali-2_web

Kellarikalleria pohjapiirros

   Kellarikallerian vuokrahinnasto (pdf) (50.5 KB)Näyttelykalenteri 2017

Marraskuu

2.11.-30.11.2017

Valkea sali | Tilkkukilta Suonenjoen Mansikkamimmit


Kellarikallerian Valkean salin marraskuun näyttelynä on Tilkkukilta Mansikkamimmien vuotuinen yhteisnäyttely.


Kellarikallerian kauniiseen, valoisaan näyttelytilaan ripustetaan esille töitä, joita killan jäsenet ovat viimeisen vuoden aikana saaneet aikaiseksi: sängynpeittoja, seinätekstiilejä, vauvanpeittoja, pussukoita, toilettipusseja, tyynyjä... kaikenlaista mitä kangastilkuista voi saada aikaiseksi. Materiaaleina on käytetty uusia kankaita, käytettyjä tekstiilejä sekä itse värjättyjä kankaita.


Kilta kerää myös varoja toimintaansa arpajaisten avulla. Arpoja on myytävänä näyttelyssä ja näyttelyn lopuksi arvotaan kaikkien arvan ostaneiden kesken seinätekstiili.


Mansikkamimmit on valtakunnallisen Tilkkuyhdistys Finn Quilt ry:n jäsen. Kilta kokoontuu joka torstai Suonenjoen vanhan lukion tiloissa.


Mansikkamimmit on järjestänyt näyttelyn joka vuosi yli kymmenen vuoden ajan.


Finnquilt on suomalaisten tilkkutyön harrastajien yhdistys, jonka tavoitteena on lisätä tilkkutöiden tunnettavuutta ja harrastamista. Tätä varten järjestetään näyttelyitä, erilaisia tilkkutapahtumia, kursseja ja muita koulutustapahtumia, tilkkutyökilpailuja, matkoja ulkomaisiin alan tapahtumiin ja lähetetään suomalaisia tilkkutöitä ulkomaisiin alan näyttelyihin. Finnquiltiin kuuluu noin 90 kiltaa.


Harmaa sali | Mari Tamminen ja Heli Laitinen - Luonnollisesti


Mari Tamminen-Heli Laitinen


Harmaan salin näyttelynä kahden pieksämäkeläiset akvarellistin yhteisnäyttely.  Taiteilijat Mari Tamminen ja Heli Laitinen kuvaavat näyttelyään ja  työskentelyään seuraavasti:

Akvarellimaalauksesta innostuin varsin myöhään, reilut 10 vuotta sitten, harrastamatta sitä ennen mitään muutakaan maalaamiseen viittaavaa. Akvarellin tekeminen tuli jäädäkseen, ja vaikka olen tutustunut muihinkin maalaustekniikoihin matkan varrella, en ole löytänyt akvarellin voittanutta. Eniten maalaamistani on innoittanut osallistumiseni lukuisille taidemaalari Mika Törösen kursseille. Taiteen perusopinnot olen suorittanut 1,5 vuotta kestäneellä Väri-Nää kurssilla Lapinlahdella

Minulle taide merkitsee kauneuden kokemista ja jakamista. Haluan omien kuvieni selkeästi esittävän jotakin, mikä on minua koskettanut ja toivon että katsoja edelleen löytää niistä kosketuspintaa johonkin itselleen merkittävään. Aihevalinnoissa käytän apuna valokuvia paikoista ja tilanteista joissa olen ollut. Sisältöä kuviini haen pyrkimällä harmoniaan värien ja aiheen välillä. Yksittäisissä töissä pyrin värien suhteen tasapainoiseen, melko niukkaan palettiin.

Tässä ”Luonnollisesti” - näyttelyssä pääosassa ovat maisemat ja impressio valosta, joka viipyy tai väistyy. Teoksissa haastan katsojan tarkastelemaan ja kokemaan hiljaisuuden harmoniaa, yksinäisyyttäkin. Kukin kuitenkin näkee kuvat omalla tavallaan ja omiin kokemuksiinsa peilaten.

Akvarellissa vesi vie väriä joskus minne tahtoo, ja luonnollisesti se saa sen tehdä.

12.10.2017 Mari Tamminen, akvarellisti


Olen Konnevedellä vuonna 1960 syntynyt, Pieksämäelle asettunut savolaisnainen. Koulutukseltani olen vaatetussuunnittelija. Olen suorittanut lasten ja nuorten taidekasvatuksen erikoistumisopintoja Mikkelissä ja Kuopiossa, nukketeatteriopintoja Pieksämäellä, ja ammatillisen opettajan opinnot Jyväskylässä. Toimin Pieksämäen seutuopistossa Kuvataidekoulun tuntiopettajana.

Taiteellisessa työskentelyhistoriassani on periodeja alkaen 1990-luvulla syntyneistä teatteripuvustuksista Pieksämäen Poleenin Teatterille ja Pieksämäen Teatterille, akvarellimaalauksesta ja huovutuksesta nukketeatterinuken rakentamisiin. Erilaiset tekniikat kiinnostavat minua, ja on mukavaa päästä soveltamaan niitä sekä omissa projekteissani että työssäni opiskelijoiden kanssa.

Meillä Suomessa on inspiroiva, ihana luonto, joka avaa luovuudelle oven. On palkitsevaa, kun tekemiseen pääsee sisälle, ja kun saa aikaan jotain, mikä tuo itselle onnistumisen tunteen ja tuo iloa.

                                                                                                                           Heli Laitinen

TULEVAT NÄYTTELYT 2018


Tammikuu 

2.-26.1.2018

Mauri Korhonen - Vaihdevuosia - kuvataidetta 40 vuoden ajalta
Avajaiset 29.12.2017 klo 18-19.30 Tervetuloa!

Helmikuu

1.- 23.2.2018

Suonenjoen kaupungin kokoelmat 


Menneet näyttelyt 2017

Näyttelyt 2016