Kellarikalleria


kirjasto_web
Kellarikalleria on upea galleriatila Suonenjoen keskustassa, kaupungin pääkirjaston alakerrassa

Ajankohtaista


30.5.2018
Vuoden 2019 näyttelyajat haettavissa. Kellarikalleriaan on jatkuva haku.


valkea-sali-1_web

Kellarikalleriassa on esillä vaihtuvia näyttelyitä ympäri vuoden. 
Galleria käsittää kaksi näyttelytilaa, Valkean salin sekä Harmaan salin.

harmaa-sali-2_web

Kellarikalleria pohjapiirros

   Kellarikallerian vuokrahinnasto (pdf) (50.5 KB)NÄYTTELYT 2018

2018_Kellarikalleria_elokuu_JarkkoJuvonen_banneri
ELOKUU  1.8. - 29.8. 
Valkea sali | Jarkko Juvonen - Ägelää jo vuodesta 1988

Kellarikallerian Valkeassa salissa elokuussa nähdään Jarkko Juvosen. Ägelän, 30 vuotis taiteilijajuhlanäyttely. Taiteilija kuvaa työskentelyään seuraavasti:

Olen kuvataiteilija. Tai paremminkin kulttuuripersoona. Jarkko Juvonen on väestörekisteriin sidottu kansalaisminä. Kulttuuripersoona Ägelä on turhaumasta syntynyt tekijä.

Minulla on vain yksi asia kerrottavana. Minulla on vain yksi aihe. Se on Ägelä. On aivan sama millä tekniikalla sen toteutan. Ihan sama mistä materiaalista sen veistän. Koollakaan ei ole mitään väliä. Tärkeintä on, että teen sen itse ja tasan niinkuin haluan. Ilman aikatauluja. Ilman ulkoista kontrollia. Tämä on minun juttu. Tämä on ensimmäinen ja viimeinen. Alfa Omega.

Asun ja työskentelen Kuopiossa, Suomessa. Tänne synnyin. Miksi lähteä muualle pomppimaan? Arkipäivisin teen IT-alalla hommia, jotta saan rahaa ja pääsen ruuvaamaan laitteita. Se on hauskaa. Sitä paitsi näen päivätöissä ihmisiä, joita en muuten koskaan tapaisi. Joiden elämästä en koskaan tietäisi. Iltaisin ja viikonloppuisin teen taidetta. Se on vääjäämätöntä. Se on lopputulos. 

Kaiken muun ajan ajelen polkupyörällä milloin missäkin keskimäärin 10 000 kilometriä vuodessa. En ole urheilija. Olen elämäntapapyöräilijä. Autot ovat ruumisarkkuja.

Ägelä on ekspressiivistä käsitetaidetta, jossa on antituotteellinen jälkimaku.

Harmaa sali | Tiina Kemppainen - Ripputuoli

Kellariakalleriaan vierailemaan saapunut Taiteilija Tiina Kemppainen viettää kuluvana vuonna 20-vuotis taiteilijavuottansa. Etelä-Pohjanmaan pienestä Kourankylästä tuleva Taiteilija tarjoilee tässäkin yksityisnäyttelyssään uusimmat teoksensa vakiintuneeseen ja tinkimättömään tyyliinsä. Vain parasta tarjolla.

KellariKalleriassa on esillä maalauksia sekä tilataideteos RIPPITUOLI.

Installaatio pyrkii kuvastamaan Taiteilijan suhdetta luontoon, toisiin ihmisiin, luottamussuhteeseen korkeimman kanssa sekä mikä tärkeintä-luottamukseen toisten ihmisten kanssa.

Nykypäivän valeprofiilit netissä ulottuvat jo arkeen-näistä voimme kuulla ja lukea uutisissakin. Voiko keneenkään enää luottaa, onko ainoa toivomme tulla luottamuksella kuulluksi, lähestyä näkymätöntä ja luonnossa istuutua puunkannon nokkaan ja ripittäytyä tyhjyydelle?

Puukiekoilla tauotta lautasiaan paukuttava apina kuvastaa tätä aikaamme-kiirettä sekä kovin usein puuttuvaa kosketuspintaa luontoon.

Onko tyhjyys kuitenkaan luonnossa vai onko se jo meissä?

Näyttelyssä nähtävän nimikkoteoksen koivukiekot lahjoitetaan kävijöille näyttelyn viimeisenä päivänä.


SYYSKUU   3.9. - 28.9.  Avajaiset  31.8. klo 18 

Luovien alojen yhdistys Pro Mylly - Muutos

LOKAKUU   3.10.-26.10.  Avajaiset 2.10. klo 18

Valkea sali | Suonenjoen Taideseura
Harmaa sali | Taisto Balk

MARRASKUU  1.11.-30.11.

Valkea sali | Suonenjoen Tilkkukilta Mansikkamimmit - Vuosinäyttely
Harmaa sali | Mikael Falin
Näyttelyt 2017

Näyttelyt 2016