Joulukuu

KELLARIKALLERIAN JOULUMAA 1.-21.12.

Valkeasta joulusta ei ole varmuutta, mutta Suonenjoen Kellarikalleriassa se on totta. Gallerian Valkeaan saliin on luotu joulukuuksi talven ihmemaa, jossa lunta ja joulun taikaa riittää. Lavastus ja installaatiot on toteutettu yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa.

Joulumaahan paikalliset toimijat tuovat mm. esityksiä, työpajoja, kahvioita... 
Tila toimii open stage -periaatteella, joten toiminta ja tilaisuudet elävät. 

Seuraa tulevia tapahtumia tällä sivustolla
Kellarikallerian sivut

Suonenjoen tapahtumakalenterissa
Etusivu

sekä Joulumaan Facebook tapahtumassa
Kellarikallerian Facebook-sivu

Joulumaa avoinna gallerian aukioloaikojen lisäksi myös muina vaihtuvina aikoina tapahtumien mukaan.


Marraskuu

Suonenjoen Taideseura | YHDESSÄ
2.11.-25.11.

Keväällä Taideseura ilmoitti uudesta toiminnasta Sisä-Savossa, jossa aikuisten ja lasten yhteinen tekeminen tuodaan marraskuussa esille Suonenjoen Kellarikalleriaan. Näyttelyyn oli tarkoitus koota iloinen ja monipuolinen kattaus kädentaitoja ja esityksiä, joita aikuiset ja lapset ovat tehneet yhdessä. Tapahtuma on kaikille avoin. Mukaan toivottiin kaikki isät, äidit, isovanhemmat, kummit, tädit, sedät jne. ja huomioitavaksi huikattiin sekin, että aikuinenkin on jonkun lapsi. Yhdessä tekijät voivat siis olla molemmat aikuisia tai koko perhe voi olla tuottamassa näyttelytöitä tai esityksiä. Kotipaikkakunnalla ei ole väliä, joten esim. muualla asuvan kummilapsen kanssakin sai osallistua.

Nyt näyttelyteokset on kerätty ja kokonaisuus rakentuu näyttelyn pystytysvaiheessa. Teosehdotuksia ja avajaisohjelmaa on kerääntynyt vielä viimehetkillä. Tekotavat ja aiheet ovat olleet vapaat, teoksia on tehty yhdessä, työryhminä tai teospareina dialogissa toisen kanssa. Esille rakentuu runsas kokonaisuus, jossa nähdään monenlaisia materiaaleja ja luovia kokeiluja. Osa näyttelykokonaisuuteen kuuluvista esityksistä esitetään Kellarikalleriassa marraskuun aikana.

Myös näyttelyn avajaisissa 1.11. klo 18 nähdään esityksiä ja teosten tekijöitä on paikalla.

Taideseuran näyttely levittäytyy sekä Valkeaan että Harmaaseen saliin yhdessä Kellarikallerian marraskuun toisen näytteilleasettajan, Suonenjoen lukion Nykytaiteen kurssin kanssa.

Lisätietoja:
Suonenjoen Taideseuran nettisivut:
https://sites.google.com/site/suonenjoentaideseura/home
Suonenjoen Taideseura Facebookissa:
https://www.facebook.com/groups/1141383352543802/Suonenjoen Lukion Nykytaiteen kurssi | Installaatioita
2.11. - 25.11.


Suonenjoen lukion nykytaiteen kurssi esittäytyy marraskuussa Kellarikalleriassa installaatiokokonaisuuksilla. Installaatiot levittäytyvät Kellarikallerian molempiin saleihin marraskuun toisen näytteilleasettajan, Suonenjoen Taideseuran, näyttelykokonaisuuden kanssa. Nykytaiteen kurssilla opiskelijat ovat tutustuneet installaatioon historiaan, määritelmiin, tekniikoihin ja mahdollisuuksiin, sekä suunnitelleet ja toteuttaneet teoksia. Näyttelyssä nähdään installaatioita neljältä opiskelijalta. Kurssin opettajana toimii lukion kuvataiteen opettaja Mauri Korhonen, joka myös osallistuu marraskuun näyttelyihin omilla teoksillaan.


Lokakuu

Tilkkukilta Suonenjoen Mansikkamimmit | Yhteisnäyttely 
3.10.-28.10.

Kellarikallerian Valkean salin syyskuun näyttelynä on Tilkkukilta Mansikkamimmien vuotuinen yhteisnäyttely.

 

Kellarikallerian kauniiseen, valoisaan näyttelytilaan ripustetaan esille töitä, joita killan jäsenet ovat viimeisen vuoden aikana saaneet aikaiseksi: sängynpeittoja, seinätekstiilejä, vauvanpeittoja, pussukoita, toilettipusseja, tyynyjä... kaikenlaista mitä kangastilkuista voi saada aikaiseksi. Materiaaleina on käytetty uusia kankaita, käytettyjä tekstiilejä sekä itse värjättyjä kankaita.

 

Näyttelyssä on esillä  myös päiväkotilapsille ommeltuja paksuja peittoja. Niiden päällä on mukava istua ja köllöttää satutunnin aikana. Peitot lahjoitetaan Suonenjoen eri päiväkodeille näyttelyn päättymisen jälkeen.

 

Kilta kerää myös varoja toimintaansa arpajaisten avulla. Joka ikinen päivä arvotaan kaksi tilkkutyötä. Arpoja on myytävänä näyttelyssä. Näyttelyn lopuksi arvotaan kaikkien arvan ostaneiden kesken seinätekstiili.

 

Mansikkamimmit on valtakunnallisen Tilkkuyhdistys Finn Quilt ry:n jäsen. Kilta kokoontuu joka torstai Suonenjoen vanhan lukion tiloissa.
Mansikkamimmit on järjestänyt näyttelyn joka vuosi kymmenen vuoden ajan.

 

Finnquilt on suomalaisten tilkkutyön harrastajien yhdistys, jonka tavoitteena on lisätä tilkkutöiden tunnettavuutta ja harrastamista. Tätä varten järjestetään näyttelyitä, erilaisia tilkkutapahtumia, kursseja ja muita koulutustapahtumia, tilkkutyökilpailuja, matkoja ulkomaisiin alan tapahtumiin ja lähetetään suomalaisia tilkkutöitä ulkomaisiin alan näyttelyihin. Finnquiltiin kuuluu noin 90 kiltaa.

 


Ulla-Mari Lindström / Ebba Masalin / Suonenjoen kaupunki | Herbarium here - hodie
3.10.-28.10.

Kellarikallerian Harmaassa salissa on esillä historiallisia ja nykypäivänä himoittuina keräilyesineinä pidettyjä kansakoulujen kasvitieteellisiä opetustauluja sekä niiden kanssa vuorovaikutuksessa oleva installaatio.

 

Koulujen opetustaulujen kasviaiheiden tunnetuin kuvittaja oli mikkeliläissyntyinen taiteilija ja kuvittaja Ebba Masalin, joka opiskeli Suomen taideyhdistyksen piirustuskoulussa 1800-luvun lopussa. Hänen käsistään ovat lähtöisin nykyäänkin äärimmäisen arvostetut ja keräilykappaleina himoitut mustataustaiset, kasviaiheiset opetustaulut. Ne olivat aikoinaan myös Masalinin kuvittajanuran läpimurtoteoksia. Otavan vuosina 1903 ja 1914 julkaisemat kasvitaulusarjat ovat biologi John Lindénin suunnittelemia. Näistä kokonaisuuksista osa nähdään Kellarikalleriassa. Masalinin teosten lisäksi näyttelyssä on kasviaiheisia opetustauluja myös muualta Euroopasta.

 

Ennenvanhaisten opetustaulujen tietoa tukemassa ja reflektoimassa Harmaassa salissa esillä kuopiolaisen kuvataiteilija Ulla-Mari Lindströmin Kasvipainauma-installaatio, joka on osa hänen Luonnontaiteellista kokoelmaansa. Siinä missä koulujen opetustaulut 1900-luvun alussa opettivat lapsia luonnontieteen teoriaan, Lindström on nyt sata vuotta myöhemmän maailman ilmaston tilaa seuratessaan pohtinut mikä luonnosta on katoamassa ja mitä sen tilalle mahdollisesti tulossa. Kokonaisuudessaan My Personal Nature Lab vuodelta 2014, Lindström keskittyi dokumentoimaan Suomen kasvistoa sellaisena kuin se vielä on olemassa taltioiden kasveja painaumajälkinä paperille. Sittemmin prosessi eteni tulevaisuudenkuviin, kuvitteellisiin kasvihybrideihin, joita kehittyy kasvien yrittäessä sopeutua muuttuviin ilmasto-olosuhteisiin.  

 

Lisätietoja taiteilijasta: www.ullamari.com

 

Herbarium here – hodie (lat.) / Kasvio eilen - tänään (suom.)

  Syyskuu

Suonenjoen kaupungin kokoelmat | Havainnollisia perusteita - koulutaulujen taidetta

Syyskuussa Suonenjoen Kellarikallerian Valkoisessa salissa on esillä kokoelmanäyttely kansakoulujen opetustauluista. Näyttelyn teokset ovat olleet käytössä Suonenjoen kyläkouluilla, joista taulut on koulujen lakkauttamisen jälkeen talletettu kaupungin arkistoihin. Suonenjoen yhdestätoista kyläkoulusta toiminnassa on enää kaksi.


Opetustaulut tulivat Suomessa käyttöön 1800-luvun lopulla. Niiden valmistuksessa oli mukana tuon ajan tunnettuja ja arvostettuja taiteilijoita, mikä toi tauluihin uskottavuutta ja luotettavuutta. Ilman havainnollista perustetta ei tämä opetus käy mistään, totesi kansakoulujen isä Uno Cygnaeus, julkaisussaan Ehdotuksia Suomen kansakoulutoimesta (1861) ja vakuutti näin laadukkaiden opetusmateriaalien tarpeellisuuden.

 

Suomessa valmistettuja opetustauluja kuvittivat mm. taiteilijat Martta Wendelin ja Rudolf Koivu, joiden teoksia myös Kellarikallerian näyttelykokonaisuudessa nähdään. Opetustaulujen kuvat on valmistettu litografia-, eli kivipiirrostekniikalla, joka syntyaikanaan mahdollisti kuvittajille vapaamman taiteellisen työskentelyn sekä laajemman vedosmäärän valmistamisen kuin muut painotekniikat. Nykyään opetustaulut ovat arvokkaita keräilykappaleita ja haluttuja sisustuselementtejä.


Valkoisen salin näyttelykokonaisuudessa kuvataulut esitetään itsenäisinä taideteoksina. Tuodaan esiin niiden taiteellinen laatu sekä taiteen taso kuvien havainnollistavuudessa, mikä osaltaan syventää kuvien tiedollista tasoa. Näyttelyn teokset on valittu eri valmistajilta ja taiteilijoilta, sekä eri aihepiireistä. Valinnoissa on kiinnitetty erityisesti huomiota mielenkiintoisiin sommitelmiin, mestarilliseen värinkäyttöön sekä vaikuttavan tunnelman välittymiseen ja kuvien kerronnallisuuteen. Näyttelykokonaisuuden ovat koonneet kulttuuriohjaaja Maijariitta Karhulahti, suonenjokelainen kuvataiteilija Mari Arvinen sekä opettajan virasta eläkkeelle jäänyt kuopiolainen kuvataiteilija Katri Suonio.

 

OHEISOHJELMAA

Non-stop liitutaulutaidetta

Näyttelyn yhteydessä taiteillaan kansakoulumalliin! Nyt on lupa piirrellä liiduilla liitutaululle. Taulut jäävät galleriaan kaikkien piirreltäviksi, mutta tuotoksia voi dokumentoidaan aika-ajoin ja julkaistaan Kellarikallerian Facebookissa ja Instagramissa #liitutaulutaidetta. Kuvaa ja jaa myös oma teoksesi!Vanha tuttu, uusi juttu! - koululauluja

Näyttelyn oheisohjelmana järjestetään 13.9. klo 13 ja 27.9 klo 18 Vanha tuttu, uusi juttu!  yhteislaulutilaisuuksia, joissa pyyhitään pölyt kansakoulujen laulukirjoista ja annetaan nostalgian raikua. Ohjelmistossa kaikille ikäpolville tuttuja kansanomaisia koululauluja. Lisäksi mukana myös muutama tuntemattomampi ja modernimpikin, joita yhdessä opetellaan ja kuullaan ovatko ajat ja tavat muuttuneet.
Laulattamassa ja laulamassa Milja Markkanen oppilaineen. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.


Ulla-Mari Lindström/Ebba Masalin/Suonenjoen kaupunki | Herbarium here - hodie

Kellarikallerian Harmaassa salissa opetustaulujen näyttely jatkuu kasvitieteellisillä havaintotauluilla sekä niiden kanssa vuorovaikutuksessa olevalla installaatiolla.

 

Koulujen opetustaulujen kasviaiheiden tunnetuin kuvittaja oli mikkeliläissyntyinen taiteilija ja kuvittaja Ebba Masalin, joka opiskeli Suomen taideyhdistyksen piirustuskoulussa 1800-luvun lopussa. Hänen käsistään ovat lähtöisin nykyäänkin äärimmäisen arvostetut ja keräilykappaleina himoitut mustataustaiset, kasviaiheiset opetustaulut. Ne olivat aikoinaan myös Masalinin kuvittajanuran läpimurtoteoksia. Otavan vuosina 1903 ja 1914 julkaisemat kasvitaulusarjat ovat biologi John Lindénin suunnittelemia. Näistä kokonaisuuksista osa nähdään Kellarikalleriassa. Masalinin teosten lisäksi näyttelyssä on kasviaiheisia opetustauluja myös muualta Euroopasta.

 

Ennenvanhaisten opetustaulujen tietoa tukemassa ja reflektoimassa Harmaassa salissa esillä kuopiolaisen kuvataiteilija Ulla-Mari Lindströmin Kasvipainauma-installaatio, joka on osa hänen Luonnontaiteellista kokoelmaansa. Siinä missä koulujen opetustaulut 1900-luvun alussa opettivat lapsia luonnontieteen teoriaan, Lindström on nyt sata vuotta myöhemmän maailman ilmaston tilaa seuratessaan pohtinut mikä luonnosta on katoamassa ja mitä sen tilalle mahdollisesti tulossa. Kokonaisuudessaan My Personal Nature Lab vuodelta 2014, Lindström keskittyi dokumentoimaan Suomen kasvistoa sellaisena kuin se vielä on olemassa taltioiden kasveja painaumajälkinä paperille. Sittemmin prosessi eteni tulevaisuudenkuviin, kuvitteellisiin kasvihybrideihin, joita kehittyy kasvien yrittäessä sopeutua muuttuviin ilmasto-olosuhteisiin.  


Lisää taiteilijasta: www.ullamari.com

 

Herbarium here – hodie (lat.) / Kasvio eilen - tänään (suom.)Elokuu

Eeva Mölkänen - OMA TIE 2. - 26.8.

Suonenjoen Kellarikallerian valkoisen salin elokuun taiteilija Eeva Mölkänen on suonenjokelainen kuvataideopiskelija, ratkaisukeskeisten taideterapeuttisten työmenetelmien ohjaaja, lähihoitaja sekä sivutoiminen taideaineiden tuntiopettaja. Vuosittain hän osallistuu erilaisiin yhteisnäyttelyihin omilla teoksillaan. 

OMA TIE -näyttelyssä nähdään teoksia monilla tekniikoilla mm. öljyllä, akryylillä, hiilellä, lyijykynällä, tussilla, akvarelleilla. Teoksista suurin osa on syntynyt taideopintojen yhteydessä.  Näyttelyssä nähdään myös huovutustöitä sekä pieniä tilataideteoksia. Joukkoon mahtuu myös luovia ja hauskoja kokeiluja, jotka näyttävät mitä kaikkea hauskalla kokeillulla ja yhdistelyllä voi saada aikaan.  

Näyttelyn yhteydessä 16.8 ja 17.8.2016 taiteilija järjestää eri kohderyhmille suunnatut taidepäivät.  Luvassa luovan rentoa toimintaa pienellä materiaalimaksulla. Taidepajoista on luvassa lisätietoja osoitteessa www.Eepu.fi sekä Suonenjoen kaupungin tapahtumakalenterissa ja Facebook -sivulla. www.suonenjoki.fi / https://www.facebook.com/SuonenjokiKulttuuri/
Toiveet ja lisäkysymykset: Eeva Mölkänen 040 750 9401  


Virpi Siipola & Miia Collander - Koukussa Musiikkiin 2. - 26.8. 

Kellarikallerian Harmaan salin elokuun näyttelynä nähdään Virpi Siipolan ja Miia Collanderin yhteisnäyttely. Koukutettuna musiikkiin - käsitöiden ja valokuvien synergiaa esittelee Siipolan musiikkiaiheisia käsitöitä ja Collanderin keikkakuvia. Kuvat ovat pääasiassa suomalaisista metallimusiikkiyhtyeistä. 

Käsitöiden tekniikoina on kirjovirkkaus ja ristipisto, joiden mallit Siipola on itse suunnitellut. Collanderin ottamat keikkakuvat ovat toimineet Virpin käsitöiden malleina ja inspiraationa usean vuoden ajan. Kellarikallerian näyttely on taiteilijoiden kolmas yhteinen kokonaisuus.  Lisäksi Siipolan tekstiiliteokset ovat kiertäneet WÖYH! progerock-yhtyeen mukana ympäri Suomea. Suuri Käsityö- lehti julkaisi töistä maaliskuussa jutun, jonka yhteydessä julkaistu Lemmy Kilmister- tyynyn ohje on aiheuttanut metallimusiikiväen joukossa varsinaisen virkkausbuumin.  Näyttelyn yhteydessä galleriatilassa olevalta pöydältä voi halutessaan ottaa mukaan virkkausmalleja mukaan ja kokeilla malleja itse.  

Taiteilijan nettisivut: http://craftsbyvirpi.com 


Heinäkuu

Suonenjoen Taideseura - Kesänäyttely 5.-29.7.

Suonenjoen Taideseuran kesänäyttelyn kokonaisuus kootaan Kellarkalleria Valkeaan saliin jäsenten tarjoamista töistä kuukauden vaihteessa, näyttelyn ripustustilanteessa. Näyttelyllä ei ole erillistä teemaa ja kokonaisuus on aina yllätys myös järjestäjille. Jäsenissä on monien eri visuaalisten alojen taitajia.

Avajaisissa 4.7. klo 18 saamme nähdä Sisä-Savon Kansalaisopiston Lausuntapiirin esityksen Kolme rikasta miestä. Hulvattoman hauskan Aapelin tekstin tarjoavat: Veikko Nissinen, Juha Lappi, Pirkko Saarinen ja Virva Juvonen.  Ohjaus Raili Vesterinen.

Avajaiset 4.7. klo 18. Tervetuloa!


Suonenjoen seudun marjanviljelijäin yhdistys ry - 100 vuotta Suonenjoen mansikkamailla 5.-29.7.

Siitä, miten ensimmäiset mansikan taimet Suonenjoelle tulivat, on monta tarinaa ja arvailua. Mansikan viljely myyntiin Suonenjoella alkoi kuitenkin noin 100 vuotta sitten, ensimmäisen maailmansodan alkamisaikoihin, Halolanmäeltä. Seppälän tilata opettaja Olavi Leskinen sai pärevakkaansa kaksitoista mansikan tainta, istutti ne koulun tontille ja aloitti näin oman viljelyn, joka laajeni aina kolmeen hehtaariin saakka. Hän innosti koululaisia, naapureita ja kaikkia, jotka jaksoivat kuullella piippumiehen mansikkajuttuja.
Nykyisin Suonenjoella mansikkaa viljellään runsaalla 60 tilalla noin 300 hehtaaria; Suonenjoella viljellään mansikkaa eniten Suomessa yhden kunnan alueella.

100 vuotta Suonenjoen mansikkamailla – näyttely kokoaa Harmaaseen saliin valokuvia Suonenjoen mansikanviljelyn taipaleelta, aina Leskisen omilta pelloilta nykypäivän yrittäjyyteen asti. Matkalla ei unohdeta ensimmäisiä Mansikkakarnevaaleja, ensimmäisen sekä kuluvan vuoden mansikkaisännän valintaa, Suonenjoen seudun marjanviljelijäin yhdistyksen syntyä tai maailman suurinta mansikkakakkua. 

Näyttelyn kuvat ovat Olavi Leskisen tyttären pojan Tapio Laantin kotiarkistosta, Suonenjoen seudun marjanviljelijäin yhdistyksen, Marjaosaamiskeskuksen ja Mansikkakarnevaalien arkistoista sekä Ilkka Voutilaisen ja Eeva Leppäsen kuvaamia.

Suonenjoella mansikka ei ole vain tuotannollinen elintarvike, vaan elämäntapa, kansainvälisyyden rikastuttaja sekä olennainen osa paikalliskulttuuria ja luonnetta.

Näyttely on osa Suonenjoen Mansikka 100 vuotta - ja Suonenjoen Seudun Marjanviljelijäin yhdistys 50 vuotta –juhlavuoden tapahtumia.


Avajaiset 4.7. klo 18. Tervetuloa!Kesäkuu


Mari Arvinen - Seikkailu 3.6.-30.6.

Valkeassa salissa Mari Arvisen maalauksia ja kirjankuvistustöitä.
Maalaukset ovat värikylläisiä ja energisiä kokemuksia luonnosta. Aiheena on usein vesi ja puut. Vaikuttavana tekijänä on Arvisen rauhaisa ja luontoon sulautuva asuminen Kärkkäälän kylän tunnelmassa.

Julkaistava kirja, jonka kuvitusta on myös esillä näyttelyssä on nimeltään Pupu Pitkäkoipu seikkailee. Kirjan on kirjoittanut Arvisen Appi, Pekka Kämäräinen. Myös Arvisen lapset, eli Pekka Kämäräisen lapsenlapset, seikkailevat pupun kanssa joissain saduissa.

Nina Venäläinen - Lehdet 3.6. - 1.7.

Harmaassa salissa Nina Venäläisen grafiikkaa. Venäläinen on kuopiolainen kuva-artesaani, joka tekee pääasiassa taidegrafiikkaa eri tekniikoilla.

Luonto on aiheena minulle tärkeä tutkimuskohde. Luonnosta saan ideoita uusiin teoksiin ja kerään sieltä materiaalia teosten valmistamiseen. Luonto rakentuu kauniista yksityiskohdista, joita siirrän teoksiini. Lehden rakenne itsessään on kaunis, pelkistetty, mutta monimuotoinen. Minua inspiroi erityisesti kevät, kun luonto taas herää talven jälkeen. Lehdet –näyttely kuvaa luonnon monimuotoisuutta ja erityisesti kevään kasvun ihmettä, kun luonto herää jälleen eloon.  - Nina Venäläinen


Toukokuu


Valkeassa salissa siilinjärveläisen kuvataiteilija Aleksi Heinon grafiikkaa ja maalauksia. Heino on valmistunut kuvataiteilijaksi Saimaan ammattikorkeakoulusta Imatralta keväällä 2015. Heino suuntautui opinnoissaan taidegrafiikkaan. Kellarikallerian näyttelyssä on serigrafianteosten lisäksi nähtävillä vesiväri- sekä akryyli- ja öljymaalauksia.


Kellarikallerian Harmaassa salissa on esillä näyttelykokonaisuus Sirkus saapuu kaupunkiin - Päivä sirkuslaisten elämästä 100 vuotta sitten. Kokonaisuus on kiertonäyttely Kuopion kulttuurihistoriallisen museon kokoelmista.

Yhdessä Sirkuksen kanssa Kellarikallerian Harmaan salin valloittaa Kopolan päiväkodin kevätnäyttely. Näyttelyssä voi sukeltaa keväiseen koivumetsään tai sinivuokkoniittyyn ja tavata monenmoisia metsän otuksia.Huhtikuu

Maaliskuussa Kalleriassa Sisä-Savon kansalaisopiston kevätnäyttely.
Avajaiset 5.4. klo 18. Näyttely on avoinna 29.4. asti.


Maaliskuu

”Luomisen sietämätön keveys”
Inka Sajaniemi


Estetiikka on kuulunut elämääni neljävuotiaasta lähtien; koin vahvan tunne-elämyksen nähtyäni sukulaisrouvan kirsikanpunaisen huulipunan kultaisessa pidikkeessään. Elämän ja maailman kauneus näyttäytyy minulle väreissä ja muodoissa.

Peruskoulutukseltani olen sairaanhoitaja ja lääketieteen kandidaatti, mutta vaikea sairaus vei urahaaveet. Sen sijaan sain päästää luovuuteni rohkeasti valloilleen! Aloitin taiteilijanurani 2012 tussipiirustuksilla, kokeilin grafiikantekoa ja muutama vuosi sitten löysin akryylivärit. Rakkauteni puutarhaan ja luontoon sekä ulkomailla vietetyt vuodet heijastunevat teosteni voimakkaissa väriyhdistelmissä sekä ornamentiikassa.

Olen itsenäisesti opiskellut taidehistoriaa, osallistunut grafiikkakursseille Nurmijärven opistossa ja Hyvinkään taidekoulussa. Lisäksi sain yksityisopetusta akryylimaalauksessa Maltalla.

Aikaisemmin olen pitänyt kaksi näyttelyä; yhteisnäyttelyn kuvataiteilija Pipsu Isolan kanssa Isolan kartanossa Riihimäellä 2014 sekä näyttelyn Klaukkalan kirjastossa 2014.

Toivon sinun, hyvä näyttelyvieras, nauttivan maalauksieni katsomisesta yhtä paljon kuin minä niiden tekemisestä! Tervetuloa!

Inka Sajaniemi


Helmikuu

Helmikuun 1. päivä Valkeaan saliin avautuu Suonenjoen Taideseuran vuosinäyttely. Näyttelyn teemana on Kotiseutuni - Suonenjoki 146 v. Näyttely on avoinna pe 26.1. asti.