Asiakkaana kirjastossa


Kirjarivi808

Kirjastokortti ja lainaaminen

Kirjastokortin saa todistamalla henkilöllisyytensä. Alle 15-vuotias tarvitsee holhoojan suostumuksen. Kortin omistaja vastaa sillä lainatusta aineistosta. Voit halutessasi tulostaa vieressä olevan ilmoittautumislomakkeen ja tuoda sen valmiiksi täytettynä kirjastoon. Muista ottaa mukaan myös henkilöllisyystodistus (lapselta tarvitaan Kela-kortti).

 Asiakas voi halutessaan käyttää kirjastokortin rinnalla lainauskorttina viivakoodillista ajokorttiaan tai Kela-korttiaan, jolloin kirjastokorttia ei välttämättä tarvitse pitää mukana. Nimen- ja osoitteenmuutoksista ja kirjastokortin katoamisesta on välittömästi ilmoitettava kirjastoon.

Lainan voi uusia enintään viisi kertaa, jos siitä ei ole varausta. Myöhässä olevien lainojen myöhästymismaksut kartuttavat velkasaldoa lainojen palautukseen tai uusimiseen asti.

Kirjaston kokoelmassa olevasta tai tilatusta aineistosta voi tehdä varauksen. Varaaminen on maksutonta, mutta noutamatta jätetystä varauksesta peritään maksu.

Itsepalveluaika

Kirjaston ovet avataan maanantaista perjantaihin jo kello 8, jolloin kirjastossa voi asioida itsenäisesti. Ongelmatilanteissa henkilökunta on tavoitettavissa soittokellolla.
Itsepalveluaikana voit:
- palauttaa lainojasi
- lainata automaatilla
- noutaa ja lainata varauksiasi
- lukea lehtiä
- käyttää asiakastyöasemia
- tulostaa, kopioida ja skannata monitoimikoneella

Itsepalveluaikana ei voi:
- saada tietopalvelua
- maksaa myöhästymis- ja muita maksuja
- tilata, uusia tai noutaa kaukolainoja
- käyttää kirjaston pelikonsolia

Verkkokirjasto

Verkkokirjastossa voit hakea teoksia kirjaston kokoelmasta ja tarkistaa onko teos saatavissa.

Kirjautumalla verkkokirjastoon kirjastokortin numeron ja Pin-koodin avulla voit tehdä varauksia, tarkistaa omat lainasi ja mahdolliset maksusi. Voit myös päivittää omat yhteystietosi ja viestiasetuksesi. Halutessasi voit kerätä teostietoja omaan hyllyyn ja tallentaa oman lainahistoriasi.

Voit liittää alle 15-vuotiaan huollettavan / taattavan tiedot omaan korttiisi.

Hankintaehdotus ja kaukolainaus

Asiakas voi tehdä hankintaehdotuksen aineistosta, jota ei ole kirjaston kokoelmassa.

Aineistoa, jota ei ole omassa kirjastossa, voi tilata kaukolainaksi muualta. Kaukolainoja voi tilata kirjaston rekisteröity asiakas. Tilaus on tehtävä tilauslomakkeella kirjastossa tai sähköisellä lomakkeella. Kaukolainasta peritään tilausmaksu sekä mahdollinen lähettäjäkirjaston määräämä toimitusmaksu.

Lainojen palauttaminen

Kirjaston ollessa suljettu kirja- ja lehtilainat voi tarvittaessa palauttaa omalla vastuulla palautusluukusta. Levyjä ei saa palauttaa luukun kautta rikkoutumisvaaran vuoksi. Luukun kautta palautetut lainat käsitellään kirjaston seuraavana aukiolopäivänä. Mahdolliset myöhästymismaksut kartuttavat lainaajan velkasaldoa siihen asti.