Kaupunkiveneet


vene_fb


Suomen ensimmäiset kaupunkiveneet ovat telakalla syksyn ja talven ajan. Suonenjoelle ja Suonteelle pääsee soutelemaan jälleen kesällä 2019!


Suonenjokeen voit nyt tutustua Suomen ensimmäisillä kaupunkiveneillä!

Toisessa veneessä on vastasoutulaite, sekin upouusi paikallinen keksintö, joka helpottaa soutamista ja mahdollistaa tandemsoudun. Kaupunkiveneissä laitetta voi kokeilla ensikertaa käytännössä!

Näin pääset vesille:

  1. Käy kuittaamassa avain TB:ltä ja veneilyaika alkaa! Max 4 h. Pelastusliivit ja henkkarit mukaan, niitä kysytään!
  2. Kipaise Päivölänkadun päähän (Päivölänkatu 7. Löydä veneesi paikoilta 13 tai 14. Perinteinen tai tandem.
  3. Tarkista, että vene on kunnossa. Äyskäröi tarvittaessa.
  4. Tappi paikoilleen ja venho vesille!
  5. Vietä ihana ja turvallinen veneretki.
  6. Raportoi #kaupunkivene #suonenjoki
  7. Palaa ajoissa takaisin lähtöpaikalle. Tarkista, että vene on kunnossa ja siivoa jälkesi. Vene tukevasti paikalleen ja lukkoon.
  8. Kuittaa avain TB:lle. Näin vältät sakkomaksut.
  9. Kerro kaverille ja tule uudelleen!

Tarkemmat käytännöt ja lainausehdot alla. Lue ne huolella ennen kaupunkiveneiden käyttöä.


Suonenjoen kaupunkivene

Suonenjoen kaupunki ja yhteistyökumppanit tarjoavat ensimmäisenä Suomessa yhteiseen käyttöön kaksi kaupunkivenettä. Veneet ovat lasikuituisia soutuveneitä, jotka on varustettu airoilla. Toisessa veneessä on vastasoutulaite, joka helpottaa soutamista ja mahdollistaa tandemsoudun. Vastasoutulaite on uusi keksintö, jota nyt voi käytännössä kokeilla Suonenjoen kaupunkiveneessä.


Missä veneet ovat ja mistä saa avaimen?

Veneet löytyvät Päivölänkadun päässä (Päivölänkatu 7) sijaitsevilta pienvenepaikoilta 13 ja 14. Veneet on lukittu ja avaimen saa Teboil-huoltamolta osoitteesta Koulukatu 1. TB on avoinna arkisin kello 6.30-21.00 ja lauantaisin 7.00-21.00 ja sunnuntaisin 8.30-21.00. Teboililla todetaan lainaajan henkilöllisyys ja pyydetään allekirjoitus – lainaaja on vastuussa veneestä lainausajan. Allekirjoitus on myös dokumentti siitä, että lainaaja on tutustunut veneen käyttöehtoihin. Avain sopii myös veneen keskituhdon alla olevaan laatikkoon, josta löytyy veneen tappi ja äyskäri. Lainaajan tulee olla 16 vuotta täyttänyt. Veneessä voi kerralla olla kolme aikuista (valmistajan ilmoittama veneen kantavuus).


Kuinka pitkäksi aikaa venettä voi lainata?

Kaupunkiveneitä voi käyttää yhtäjaksoisesti neljä tuntia, aika alkaa siitä kun veneen avaimen kuittaa ja aika loppuu kun sen palauttaa sen Teboilille. Avain palautetaan huoltamolle aukioloaikana kello 21.00 mennessä. Kun avaimen palauttaa, on syytä huolehtia, että se kuittautuu pois lainaajan vastuulta.

Voiko veneen varata etukäteen?
Kaupunkiveneen voi varata ennakkoon huoltamolta.  Varaus on vahvistettava tuntia ennen tai se raukeaa.

Missä kaupunkiveneellä saa soudella?
Suonenjoen kaupunkiveneellä saa soudella Suonenjoessa ja Suonteella.   

Miten kaupunkivene palautetaan?
Vene vedetään omalle telalleen, otetaan tappi pois ja laitetaan se ja äyskäri keskituhdon laatikkoon. Lukitaan laatikko sekä vene ja palautetaan avain Teboilille. Kuitataan vene palautetuksi. Näin vastuu veneestä päättyy. Vene palautetaan siistinä takaisin – näin seuraavan veneilijän on sillä mukava lähteä soutelemaan.

Pitääkö käyttää pelastusliivejä, kun kaupunkiveneellä soudellaan?
Kaupunkiveneellä soudettaessa vastuu turvallisuudesta on veneilijöillä itsellään. Teboililta on lainattavissa muutamia pelastusliivejä, mutta suosittelemme omien pelastusliivien käyttöä. Pelastusliivit eivät yksinään takaa turvallisuutta ja etenkin lasten tulee olla koko ajan aikuisten valvonnassa.

Mitä kaupunkiveneen käyttö maksaa?
Kaupunkiveneen käyttö on veloituksetonta. Käyttö edellyttää vain yhteystietojen antamista. Teboilin henkilökunnalla on oikeus arvioida veneen lainaajan soutukunto. Päihtyneille veneen avaimia ei luovuteta. Veneen lainaaja on kuittauksellaan vastuussa veneestä.

Mitä tehdään, jos vene on rikki? Mihin otetaan yhteyttä ongelmatilanteissa?
Ongelmatilanteissa otetaan yhteyttä Teboilille p. 020 793 1650. Hätätapauksissa: yleinen hätänumero 112.

Mitä tapahtuu, jos venettä käytetään yhtäjaksoisesti pidempään kuin enimmäisajan, eli neljä tuntia?
Yli neljä tuntia menevästä laina-ajasta laskutamme viivästysmaksua 50 euroa/jokainen alkava tunti.

Entä jos venettä ei palauteta ollenkaan?
Jos vene ei palaudu vuorokauden kuluessa, katsomme sen kadonneen, ja laskutamme veneestä 1300 euron korvauksen.

Mitä jos vene varastetaan?
Lainaaja ilmoittaa varkaudesta heti Teboilille ja hänen on tehtävä kahden vuorokauden kuluessa rikosilmoitus. Rikosilmoituksesta toimitetaan kopio Teboilille. Tällöin lainaajalta ei vaadita korvausta veneestä. Pitämällä asianmukaisesti huolta kaupunkiveneestä ennaltaehkäistään varkaudet ja muu ilkivalta.

Mitä tehdään, jos joutuu onnettomuuteen kaupunkiveneellä?
Onnettomuuksissa toimitaan kuin missä tahansa liikenneonnettomuudessa. Hätänumero 112 on syytä pitää mielessä. Tapahtuneesta ilmoitetaan Teboilille.

Mistä voi tiedustella veneeseen unohtuneita tavaroita?
Teboililla säilytetään veneistä löytyneitä tavaroita viikon ajan, jonka jälkeen ne toimitetaan Suonenjoen poliisiasemalle.